منوی دسترسی
مدرسه چه میزان در شکل گیری شخصیت کودک دوزبانه شما می تواند اثرگذار باشد؟

نقش مدرسه در شکل گیری شخصیت کودک دوزبانه

نقش مدرسه در شکل گیری شخصیت کودک دوزبانه

انتخاب مدرسه برای والدین یکی از بزرگترین چالش ها در طی بزرگ کردن کودک دوزبانه شان است از این رو در این مقاله به نقش مدرسه در شکل گیری شخصیت کودکان دوزبانه پرداخته ایم.

نقش مدرسه در شکل گیری شخصیت کودک دوزبانه

انتخاب مدرسه برای والدین یکی از بزرگترین چالش ها در طی بزرگ کردن کودک دوزبانه شان است از این رو در این مقاله به نقش مدرسه در شکل گیری شخصیت کودکان دوزبانه پرداخته ایم.

چگونگی تأثیر عوامل مادی در تکامل کودک دوزبانه آشکار است. کودکان دوزبانه ای که با کمبود و فقر غذایی، شرایط بهداشتی نامناسب ، درآمد کم خانواده و تاثیر مشکلات اقتصادی بر خانواده و همچنین کمبود امکانات آموزشی مواجه هستند و از نیازهای اساسی محرومند. این کودکان اساسا شادی و لذت دوران کودکی ندارند. آن‌ها در جست‌وجوی کار و غذا و در رقابت سخت و ظالمانه برای بقا باید مانند یک بزرگسال تلاش کنند.

شکل گیری اولیه شخصیت، قبل از دوران مدرسه و در حدود سنین 4 تا 7 سالگی است . رشد شخصیت از سن 7 تا 12 سالگی ادامه خواهد داشت . بنابراین مدرسه در دوران ابتدایی نقش اصلی را در روند ثبات شخصیت دارد که پایه و اساس شکل گیری هویت و تثبیت آن در سنین و مقاطع تحصیلی بعدی است.

در سطح جامعه مراکزی به عنوان پیش دبستانی و مهد کودک شروع به فعالیت می کنند که درصورت اجرای دقیق قوانین بر آن ها و تربیت مربیان با مدارک دانشگاهی مرتبط، نقش مهمی بر رشد ذهنی و شخصیتی دانش آموزان پایه اول ایفا می کنند.

مربيان پیش دبستانی و مهد کودک هر روز مدت زيادي را با كودكان دوزبانه مي گذرانند. به همين علت آن ها بخوبي مي توانند در مورد پاسخ های آنها به محرک های محیطی پیش بینی درستی داشته باشند. در مورد ميزان رشد عاطفي و اجتماعي و ذهنی و رشد شناختی کودک دوزبانه برای ورود به دبستان اطلاعات مفید و لازمی را به مدرسه ارایه بدهند. مربیان می توانند در مورد ميزان دقت و تمركز كودك و آمادگي او براي يادگيري به والدين اطلاعاتی دهند. والدين با يك صحبت دقيق با مربي فرزندشان اطلاعات كاملي را بدست می آورند و از مربیان برای پرورش کودک خود راهکار و همکاری دریافت کنند.

نقش مدرسه در شکل گیری شخصیت کودک دوزبانه

مدرسه و هدف آن

بعد از نهاد خانواده، نقش مدرسه در شکل گیری شخصیت کودک دوزبانه بسيار مؤثر و مهم است. اهــمیت خانواده در رشد شخصیت افراد کاملا آشکار است. تعاریف زیادی برای مدارس وجود دارد یکی از این تعاریف عبارت است از: مکانی آموزشی که برای آموزش دانش آموزان، تحت نظر معلمین و مسئولین مربوطه طراحی می شود.

آماده سازی و توانمندی نسل آینده یعنی کودکان دوزبانه امروزی، هدف اصلی مدارس است. با توجه به نقــش تحصیلات در زندگی، امروزه بيشتر از قبل آموزش و فراگیری در زندگي افراد اهمیت و تاثیر دارد. چرا که بيشتر مردم چند سالي از عمر خود را در حال تحصیل مي گذرانند. به طوري كه مي توان گفت در حدود سه چهارم زندگی هر فردی را یادگیری تشکیل می دهد و آن ها این مدت زمان را در آموزشگاه ها سپری می کنند.

در دنیای امروزی هیچ کس بی نیاز از آموزش و تربیت نیست. اکثر کشور ها نظام آموزشی خاصی دارند که طبق آن شرکت در مدارس الزامی است. هر كودكی براي اينكه بین خود و ديگران ارتباط ذهنی و فکری برقرار كند، لازم است که حداقل مهارت های خواندن و مهــارت نوشتن را ياد بگيرد و در تمام لحظات زندگي از آن ها به درستی استفاده كند.

مهم ترین عامل توسعه پرورش مهارت های ذهنی و اجتماعی در یک جامعه، نظام آموزشی آن است. این موضوع در بررسی دقیق مقوله نقش مدرسه در شکل گیری شخصیت کودک دوزبانه نیز نمایان است. در این نظام باید از لحظه شروع تا آخرین لحظه تحصیل، اخلاق علمی، اجتماعی، شیوه برخــورد مثبت با مشکلات آموزش داده شود. تدریس یکی از عناصر اصلی فرآیند آموزش و پرورش است که در کارایی نظام آموزشی و درس خواندن کودکان دوزبانه نقش موثری دارد. 

يادگيري به آموزشگاه ها و مراکز تحصیلی و سن افراد محدود نیست. بلكه در تمام عمر و در هر مکان و زمانی ادامه می یابد. آنچه را كه شخص ياد مي گيرد بخش کوچکی از توانايي های او را در ایجاد سازش با محيط و روابــط اجتماعی تشكيل مي دهد. چرا که اساس زندگي هر کسی بر استعداد و يادگيري ساخته می شود.

دانش آموزان در دوران تحصيل به خصوص در دوره دبستان و راهنمایی در حال رشد هستند و به طور دائم تغييراتي در آن ها ايجاد مي شود. بنابراین اهمیت اصلی وجود یادگیری و استفاده از آن در کودکان دوزبانه و نوجوانان در جهت سازش با همین تغییرات است. در حقیقت نقش مدرسه در شکل گیری شخصیت کودک دوزبانه و در رشد اجتماعی، عاطفی، عقلانی، شخصیتی و حتی در رشد جسمی و استعداد یابی کودکان تاثیر مهم و انکارناپذیری دارد.

نظرات

Captcha
بازگشت به بالا